Lasagna


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
300 g lasagna(aprox),
Soa bechamel(sosul alb),
1 l lapte,
100 g faina,
80 unt(margarina,ulei…)eu fulosesc,de obicei,unt +ulei de maslinejumi-juma,
vegeta,sare,piper,nucsoara,zeama de lamiie(toate dupa gust),
Sos de rosii(sosul rosu),
1 ceapa,
4-5 catei de usturoi,
250 g carne de vita,
cam 5 rosii,
2-3 lingurite ketchup,
2 lingurite pasta de rosii,
4-5 linguri de ulei de masline,
sare,piper,cardamom,
apa,cam 200 ml(se poate mai mult sau mai putin,sa fie consistent sosul,dar nu tare),
Cascaval, cca150-200 de grame.
Mod de preparare:
Se face sosul rosu,asa: ceapa,taiata f. marunt,se caleste putin,in ulei de masline(cele 4-5 linguri);se pune usturoiul batut;se calesc amindoua,in continuare,putin;se adauga carnea,taita in cubulete mici(nu mai mari de 0,5/0,5).Se pune putin piper si cardamom.
Cind carnea e facuta se pun rosiile rase(coaja se arunca).
Se lasa pe foc,pina ce rosiile sint facute(se acopera cratita);se pune ,apoi,ketchup,pasta de rosii,apa,sare si daca mai e nevoie se mai pune putin piper si cardamom;se mai fierb putin impreuna;se pune de-o parte(tot acoperit).

Foile de Lasagne,nu se fierb,doar se pun,una cite una,in apa,care fierbe,apoi se pun pe o tava(nu una peste alta),sa se raceasca putin.
Sosul alb:
grasimea+faina se pun la foc mic;dupa ce e fierbinte si untul e topit,se mai lasa pe foc cca 2 minute.Se mesteca tot timpul,nu trebuie sa-si schimbe culoarea;se adauga, apoi,laptele(la temp.camerei),putin cite putin(1 litru de lapte se pune de cca 5-6 ori).De fiecare data,cind se pune lapte,se fac cocoloase;se mesteca bine pina ce compozitia fierbe din nou si cocoloasele dispar;abia acum se pune iar lapte.
Cind sosul e gata, i se potriveste gustul.

Aranjare:intr-o tava(neunsa),de cca 23/32,se pune un strat de sos alb(cam 3 polonice).
Am uitat sa scriu ca sosul alb se foloseste de 3 ori(deci avem 3 straturi de besamel);avem 2 straturi de sos rosu;avem 4 straturi de Lasagne si 1 strat de cascaval ras.
Peste sosul alb,punem 3-4 foi de lasagne,apoi sos rosu;din nou lasagne,apoi sos alb.Apoi lasagne si sos rosu;punem apoi lasagne(ultima data),sos alb;se presara cu cascavalul ras si se da la cuptor 20-30 minute.Se lasa,sa se odihneasca,putin(fara foc),se serveste.

Lasă un răspuns