Lasagne cu foi de spanac, rosii si mozzarella


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
250 g mozzarella, feliata,
6 foi de lasagne (cu spanac),
3-4 linguri grana padano, ras,
3 rosii mari, taiate cubulete,
1 lingura ulei de masline,
1 catel de usturoi, ras,
sos bechamel, cat doresti,
frunze de busuioc, tocate grob,
sare, piper.
Mod de preparare:
Amestecati rosiile cu busuiocul, uleiul de masline, usturoiul, sarea si piperul. Incepeti cu un strat subtire de sos bechamel si cubulete de rosii.
Deasupra se asezati o foaie, care sa acopere cu un strat subtire de sos bechamel, cubulete de rosii,
felii de mozzarella, iar peste presarati putina grana padano rasa. Grana padano poate fi inlocuit cu pecorino sau parmigiano. Continuati asa pana terminati ingredientele, apoi dati tava la cuptor si coaceti la 180 grade Celsius pana se rumeneste asa cum doriti, apoi opriti focul si mai lasati 10-15 minute sa se aseze.
Ingrediente pentru sosul bechamel:
lapte,
unt,
faina,
sare, piper, nucsoara.
Mod de preparare sos bechamel:
Topiti untul in care prajiti faina, apoi stingeti cu lapte si apestecati bine pana clocoteste usor si condimentati cu sare, piper si nucsoara.

Lasă un răspuns