Lebede indragostite


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente

Coji
150ml ulei
300 ml apa
200 gr faina
9 oua mai mici
sare

Crema:
1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
zahar vanilat bourbon
sare

Decor
300 ml frisca
100 gr zahar pudra
esenta vanilie
zahar pudra vanilat

topping fructe de padure
topping ciocolata

Preparare coji
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea ,iar cand da in clocot se adauga faina in bloc si se amesteca.Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana se incorporeaza toate.Turnam compozitia cu ajutorul unui pos cu sprit in forma de inimioare umplute .Se coc la foc iute timp de 13 min apoi se da flacara la mic pana capata o culoare aurie.Tot din aceasta compozitie cu ajutorul unui varf mic turnam si gaturile lebedelor sub forma litere S.

Crema
Un litru de lapte se pune la fiert iar restul se amesteca cu faina , 300 gr zahar,sarea si ouale mai putin doua albusuri care le batem separat cu 150 gr zahar si zaharul vanilat bourbon..Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna pana devine ca o mamaliga.Dupa ce crema s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza.

Asamblare
Dupa ce cojile s-au racit se taie pe din doua ,se toarna pe ele crema cu ajutorul unui pos cu sprit dupa care punem un strat de frisca batuta (indulcita cu zahar si aromatizata cu esenta de vanilie) tot cu ajutorul posului cu sprit.Se aseaza gatul lebedei si aripioarele apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.Din topping-ul de ciocolata si fructe de padure formam doua cercuri imitand lacul si asezam lebedele una in fata celeilalte.

Lasă un răspuns