Legume cu sos vinegreta


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 L zeama concentrata de carne de pui,
8 cepe mici,
175 g morcovi,
500 g conopida,
3 rosii coapte,
1/2 ardei gras verde,
125 g dovlecei,
8 masline negre fara samburi.
Ingrediente pentru sos:
1 catel de usturoi tocat marunt,
2 linguri otet,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita maghiran uscat,
1 lingurita busuioc uscat,
sare, piper negru.
Mod de preparare:
Morcovul il tai rondele, conopida o rupi in buchetele mici, jumatatile de ardei si gogosar le tai felii subtiri, dovleceii ii tai felii. Pui pe foc, intr-o oala, zemaa de carne si, cand clocoteste, adaugi ceapa si morcovii. Acoperi oala cu un capac si lasi sa fiarba incet circa 10 minute. Adaugi apoi conopida si mai lasi sa fiarba, tot cu capac si la foc mic, alte 5 minute.
Oparesti rosiile, le cureti de pielita, le tai in doua, indepartezi codita si semintele, iar miezul il tai in doua. Lasi rosiile deoparte. Scoti din oala cu spumiera ceapa, morcovii si conopida si le pui deoparte.
In zeama clocotita, introduci fasiile de ardei si de gogosari, le oparesti timp de 3 minute, apoi le tii sub jetul de apa rece si le pui deoparte.
Introduci in oala dovleceii, ii fierbi incet fara capac, circa 5 minute si ii clatesti apoi cu apa rece. Toate legumele le pui, separat, la frigider, unde le lasi timp de 2 ore.
Mod de preparare sos:
Amesteci toate ingredientele. Legumele reci, le servesti pe un platou, aranjate in cercuri, la mijloc rosiile, apoi conopida, morcovii, alternand cu dovlecei si, la margine, fasiile de ardei si gogosar.
Peste ele, presari ceapa si maslinele si servesti cu sosul vinegreta.

Lasă un răspuns