Limonada cu capsuni si rubarba


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 400 g rubarba taiata cuburi,
  • doua cani capsuni taiate jumatati,
  • 400 g zahar,
  • 4 bucati de ghimbir proaspat curatat de coaja,
  • zeama de la 7 lamai verzi,
  • apa.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Am pus la fiert rubarba, capsunile, zaharul si un litru de apa. Am lasat sa fiarba 20-25 minute, am oprit focul, am pus bucatile de ghimbir si am lasat sa se raceasca 1-2 ore pana cand ajunge la temperatura camerei.
Am strecurat si am pastrat siropul 2-3 zile la frigider.
Am pus siropul, dupa ce l-am strecurat intr-o, cana mare, am adaugat zeama de lamai verzi si am completat cu apa pana la doi litri. Am amestecat.
Puteti servi rece sau cu gheata, decorand cu felii de lamai verzi sau capsuni.

Lasă un răspuns