Magiun din legume fara zahar


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg dovleac pentru placinta,
1 kg sfecla,
1 kg morcovi.
Mod de preparare:
Alegi un dovleac bine copt si morcovi dulci, din soiul carotelor. Cureti dovleacul, sfecla rosie si morcovii. Indepartezi semintele dovleacului.
Tai sfecla in felii, dovleacul in cubulete de 3-4 cm, iar morcovii in rondele groase de 3-4 cm.
Le pui la fiert intr-o oala, cu apa cat sa le acopere.
Le lasi sa fiarba pana se inmoaie, dupa care le treci prin sita sau le mixezi in blender.
Pui din nou la fiert piureul de legume, intr-un tuci sau un alt vas cu peretii grosi. Amesteci mereu, pentru ca magiunul sa nu se prinda de baza vasului. Cand se ingroasa, probezi daca magiunul s-a legat. Pui magiun pe o farfurie rece si treci cu lingura prin mijlocul lui. Daca cele doua parti nu se unesc, magiunul e legat.
Il torni cald, in borcane de 400 ml pe care, in prealabil, le-ai spalat, le-ai sterilizat in cuptor si le-ai asezat pe suporturi metalice. Asezi borcanele intr-o tava si le introduci in cuptorul cald pana prind pojghita.
Legi borcanele reci si le pastrezi la rece, intr-un loc ferit de umezeala.

Lasă un răspuns