Mancare de dovlecei cu oua


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 dovlecel mai mare,
1 ceapa,
2 catei de usturoi,
1 ardei gras,
1 lingura ulei de masline,
1 legatura combinata de cimbru si marar,
2 rosii,
5 oua,
1 legatura patrunjel,
sare si piper.
Mod de preparare:
Cureti 1 dovlecel mai mare, il tai cubulete mici, le sarezi si le lasi un sfert de ora deoparte, sa-si lase zeama. Intre timp, cureti 1 ceapa si 2 catei de usturoi, le tai marunt si le calesti intr-o lingura de ulei de masline, adaugi si un ardei gras taiat marunt si le calesti impreuna.
Storci dovlecelul si il adaugi peste ingredientele calite, pui si o legatura combinata de cimbru si marar si torni apa cat sa acopere compozitia. Poti aranja deasupra felii de rosii.
Lasi la fiert sub capac, pana ce dovlecelul este fiert, apoi scoti legatura de cimbru si de marar.
La final, bati intr-un bol 5 oua, ca la papara, le condimentezi, dupa gust, cu sare si piper, apoi torni amestecul peste dovlecel.

Lasă un răspuns