Mancare de dovlecei


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 kg dovlecei,
1 kg ardei capia rosii sau gogosari,
1 1/2 kg rosii,
sare, piper boabe,
marar verde,
crengute de cimbru.
Mod de preparare:
Cureti dovleceii de coaja si seminte si ii tai in cuburi mari. Cureti ardeii, ii speli si ii tai in fasii de 1 cm. Decojesti rosiile si le maruntesti. Speli mararul si cimbrul. Toci fin mararul. Intr-un vas mare, amesteci toate legumele cu marar tocat si sare dupa gust.
Sterilizezi borcane de 700 ml. Le umpli cu amestecul de legume, avand grija sa lasi liber un spatiu de 2 cm pana la gura borcanului, pentru ca in timpul fierberii sa se poata dilata. In fiecare borcan pui 3-4 boabe de piper si 2-3 bucati de crengute de cimbru. Umpli cu zeama lasata de legume.
Infiletezi capacele si sterilizezi mancarea 40 de minute. Pentru siguranta, e bine sa ai capace noi. Scoti din apa borcanele calde si le lasi sa se raceasca sub paturi. Daca toate capacele sunt trase spre interiorul borcanului, ai siguranta ca preparatul rezista chiar si 2 ani.
Iarna, consumi ca atare mancarea conservata si incalzita sau o adaugi in ciorba.

Lasă un răspuns