Mancare de vinete si dovlecei


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 dovlecei,
2 vinete,
4 ardei grasi,
1 ceapa,
2 catei de usturoi,
3 rosii,
1 lamaie,
50 ml ulei,
200 g cascaval,
1 legatura cimbru verde,
cate 1 legatura patrunjel si marar verde,
sare, piper, 200 ml malai.
Mod de preparare:
Cureti si speli ardeii, vinetele, ceapa si usturoiul. Tai dovleceii si vinetele in rondele de 1/2 cm. Tai ceapa solzisori, usturoiul in felii subtiri si ardeii in fasii.
Intr-o tigaie adanca, inabusi legumele in uleiul incins, adaugandu-le in urmatoarea ordine: ceapa, usturoiul, vinetele, dovleceii, apoi ardeii. Pui cateva fire de cimbru si potrivesti de sare si piper. Torni putina apa, acoperi cu un capac si lasi legumele sa se inabuse timp de 10 minute. Decojesti rosiile, apoi le tai in cubulete si el pui in mancare impreuna cu verdeata fin tocata si coaja de lamaie rasa fin.
Pregatesti o mamaliga din malai, sare si aproximativ 1 litru de apa.
Cand este gata, incorporezi cascavalul dat pe razatoare.
Dupa ce ai indepartat crengutele de cimbru, servesti mancarea calda, cu mamaliguta alaturi.

Lasă un răspuns