Mancare de vita cu legume


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
450 g cartofi noi mici, taiati in cubulete,
2 morcovi taiati in patru pe lungime si apoi in cubulete,
5 lingurite ulei,
1 ceapa mijlocie,
2 catei de usturoi tocati fin,
200 g porumb fiert pe jumatate,
175 g friptura de vita taiata in cuburi mici,
piper dupa gust.
Mod de preparare:
Fierbi cartofii in apa clocotita. Adaugi morcovii si ii mai fierbi timp de 2 minute. Scurgi cartofii dupa ce au fiert. Ungi o tigaie mare teflonata cu o lingurita de ulei. Adaugi 2 lingurite de ulei si incingi tigaia.
Adaugi ceapa si usturoiul si le calesti amestecand des, aproximativ 7 minute pana cand ceapa devine sticloasa. Maresti flacara, adaugi cele 2 lingurite de ulei ramase, apoi cartofii si morcovii, boabele de porumb si piperul si le prajesti, amestecand din cand in cand, aproximativ 10 minute sau pana cand legumele incep sa formeze o crusta la baza. Adaugi carnea si presezi mancarea astfel incat sa se lege. Mai prajesti totul inca 5 minute, pana cand crusta de la baza se rumeneste.
Servesti mancarea fierbinte, garnisita cu patrunjel verde.

Lasă un răspuns