Mancare de fasole


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru 5 portii:
500 g fasole boabe uscate,
2 buc ceapa,
1 morcov,
3 frunze dafin,
2 linguri bulion,
o legatura marar,
2 linguri ulei pentru calit ceapa,
sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Spalati bobii de fasole apoi ii puneti la inmuiat pentru 10 ore, pentru a fierbe mai repede.
Intr-o oala destul de incapatoare, punetu fasolea inmuiata, o ceapa curatata si taiata in patru, morcovii curatati si ei taiati in doua. Lasati totul la foc potrivit pentru o ora, maxim 1,5 ore, iar periodic verifica daca este suficienta apa. Este fiarta atunci cand bobii incep sa se sfarame.
Intr-o tigaie puneti uleiul, tocati ceapa marunt si o puneti la calit. Dupa un minut puneti si bulionul, mestecati, iar cand bulionul isi schimba culoarea stingeti aragazul. Din oala cu fasole scoateti morcovii, ceapa si frunzele de dafin. Puneti ceapa calita si bulionul, mestecati bine si lasati totul la fiert pentru inca 5 min. Potriviti de sare si piper.
In acest timp, spalati mararul si il tocati marunt il aruncati deasupra fasolei, mestecati bine, stingeti aragazul si puneti capacul. Lasati totul pentru 5 minute.

Lasă un răspuns