Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
ciuperci
Marinata se pregateste din : o parte apa,o parte otet, 1-2 lingurite zahar,sare,piper dupa gust.

Mod de preparare:
Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata se pregateste,se masoara in functie de numarul de borcane… Ciupercile se pun fierbinti in borcane,se toarna marinata la fel de fierbinte , se inchid ermetic si se tin invelite foarte bine pana a doua zi .
Pot fi servite la diferite salate, garnituri, dar ca si muraturi…

Lasă un răspuns