Marinata de scrumbie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 1/2 kg scrumbie proaspata,
1 cana sare,
2-3 cepe,
3-4 morcovi,
200 g masline,
1 capatana de usturoi,
1 l otet de 9 grade,
4-5 foi de dafin,
boabe de piper.
Mod de preparare:
Cureti pestii de solzi si intestine, le indepartezi capul, aripioarele inotatoare si coada si ii tai in felii groase de 2-3 cm.
Presari feliile cu sare, le pui intr-un vas pe care il acoperi si il introduci in frigider pentru 2 zile.
Dupa 2 zile, cureti ceapa, morcovii si usturoiul. Le speli si le tai astfel: usturoiul in felioare, ceapa si morcovii in rondele subtiri. Cureti maslinele de samburi si le tai in felioare sau rondele.
In borcane curate de 400 ml, asezi in straturi pestele, ceapa si morcovii, cu masline si usturoi printre ele.
Fierbi otetul impreuna cu 1 litru de apa, 2 linguri de sare, foile de dafin si cateva boabe de piper. Duce cateva clocote, stingi focul si acoperi vasul, pentru ca aroma otetului diluat sa se intensifice.
Torni incet otetul caldut in borcanele pe care le-ai asezat putin inclinat, pentru eliminarea aerului. Tot in vederea dezaerarii, le scuturi putin, apoi le inchizi ermetic, folosind capace cu filet. Dupa ce s-au racit, le pastrezi intr-o incapere racoroasa.

Lasă un răspuns