Marmelada de coarne


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg coarne,
300 g zahar alb,
300 g zahar gelifiant,
1 lamaie.
Mod de preparare:
Coarnele, bine coapte, le speli si le amesteci cu zaharul alb, apoi le lasi la rece, amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste zaharul. Asezi intr-o cratita cu fund dublu, storci zeama de la lamaie pentru a nu isi pierde din culoare si o pui la foc pana ce coarnele se desfac usor de pe sambure. Lasi sa se raceasca si treci fructele prin sita, indepartand samburii. Pasta obtinuta o amesteci cu zaharul gelifiant si fierbi compozitia timp de 15-20 minute. DAca nu ai zahar gelifiant, folosesti zahar obisnuit. Torni marmelada fierbinte in borcane. Obtii o marmelada foarte fina, parfumata, cu o culoare deosebita. Poti manca marmelada ca atare sau o poti folosi la tarte cu aluat fraged sau la umplerea prajiturilor.

Lasă un răspuns