Marmelada de morcovi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 kg dovleac,
2 kg morcovi,
1 kg zahar,
2 lamai.
Mod de preparare:
Cureti dovleacul de coaja si seminte. Decojesti morcovii, ii speli si ii tai in rondele groase. Fierbi separat dovleacul si morcovul, pana se inmoaie.
Scurgi cubuletele de dovleac si morcovii fierti si le treci prin masina de tocat carne.
Daca vrei ca marmelada sa fie mai fina, treci pasta si printr-o sita deasa.
Amesteci pasta cu zaharul si zeama de lamaie.
Pui vasul pe foc si fierbi amestecul pana cand pasta se ingroasa. Pentru a evita sa se lipeasca de baza vasului, ai grija sa amesteci mereu, cu ajutorul unei spatule de lemn.
Probezi pe o farfurie rece daca marmelada se leaga: treci cu marginea unei linguri prin mijlocul produsului; daca cele doua parti nu se mai unesc, marmelada se va inchega. O torni calda, in borcane de 400 ml, in prealabil sterilizate si asezate pe suporturi metalice. Ca sa formeze pojghita si sa nu mucegaiasca, le introduci in cuptorul cald, focul fiind stins. Legi borcanele complet reci.

Lasă un răspuns