Mazare cu oua intregi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 ceapa potrivita,
1 cutie mazare de 800 g,
1 lingura pasta de tomate,
4 oua,
3 linguri ulei Unisol,
1 lingurita condiment vegetal,
1 praf de sare,
marar verde tocat fin.
Mod de preparare:
Cureti si speli ceapa, apoi o toci marunt si o calesti in 3 linguri de ulei.
Intre timp, mazarea din conserva o clatesti de 2-3 ori si o lasi la scurs intr-o sita. Dupa ce ceapa e calita, adaugi linga de pasta de tomate desfacuta in putina apa, lasi sa dea un clocot, dupa care adaugi mazarea, o cana de apa, 1 lingurita de condiment vegetal, praful de sare si lasi sa fiarba.
Cand mazarea e fiarta, spargi cele 4 oua, unul langa altul.
Cu o lingura iei zeama din mazare si pui peste oua pana se albesc (adica se coc), fara sa le invarti pentru a nu se rupe.
Ouale trebuie sa ramana intregi. Mazarea si oul le asezi pe farfurie cu ajutorul unei palete, iar deasupra presari mararul tocat fin.

Lasă un răspuns