Miel la gratar cu maioneza de usturoi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 kg pulpa de miel,
2 cepe,
1 capatana de usturoi,
1 lingurita rasa de cimbru uscat,
1 lingurita rasa de scortisoara,
1 lingurita rasa de piper macinat,
100 ml ulei de floarea soarelui,
100 ml ulei de masline,
4 rosii,
sare si piper
Preparare:
Tai carnea de miel in bucati de circa 5-6 cm, o speli usor si o pui intr-un castron. Pui peste carne cimbrul, scortisoara si piperul macinat, apoi presari carnea cu sare. Adaugi vinul, uleiul de floarea soarelui si 2-3 catei de usturoi tocat. Dai castronul la rece de pe o zi pe alta – 24 ore.
Scoti bucatile de carne de la marinata, le scurgi bine si le pui pe gratarul incins.
Frigi carnea, cate 1-2 minute pe fiecare parte, pana se rumeneste bine, apoi o freci cu catei de usturoi. Cand feliile de carne sunt gata, le stropesti cu ulei de masline si pui peste ele amestecul de rosii tocate, sare si un praf de piper.
Puteti servi carnea de miel cu garnitura facuta din sos de usturoi, frecand usturoiul pisat cu sare si cu ulei de masline adaugat separat.

Lasă un răspuns