Miel taranesc cu cobbler de legume


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
450 g carne de miel slaba, curatata de grasime, taiata in cuburi de 2.5 cm,
450 g morcovi, taiati felii subtiri,
4 tije mari de telina, taiate felii subtiri,
450 g praz, taiat rondele subtiri,
340 g cidru sec, tare,
400 g supa de pasare, degresata,
sare si piper,
300 g mazare congelata, dezghetata,
cateva crengute de rozmarin proaspat, salvie si cimbru, legate impreuna ca bouquet garni.
Pentru topping:
1 cana faina alba, cernuta,
1/4 cana patrunjel si salvie, proaspete, tocate,
1/2 lingurita sare, 1 varf lingurita piper,
1/2 cana smantana degresata,
1-2 lingurite lapte degresat (optional).
Mod de preparare:
Intr-o tigaie pentru cuptor, se rumeneste carnea de miel fara ulei, 6-8 minute, la foc mediu spre puternic, amestecand frecvent. Se adauga morcovii, telina si prazul. Se calesc 4 minute, amestecand ocazional.
Se adauga cidrul, supa, sarea si piperul dupa gust. Se dau in clocot. Se reduce flacara, se acopera si se lasa sa fiarba 20-25 de minute, pana se inmoaie legumele.
Intre timp, se incinge cuptorul la 205 grade Celsius. Se pregatesc placintelele pentru topping: intr-un castron, se amesteca faina, patrunjelul, salvia, sarea si piperul.
Se adauga smantana si se amesteca pana cand aluatul devine ferm. Daca este uscat, se adauga 1-2 lingurite de lapte. Se intinde aluatul cu grosimea de 1-1,5 cm. Se taie 16 triunghiuri de aluat.
Se adauga mazarea si bouquet garni in tigaia pentru cuptor. Se aranjeaza deasupra triunghiurile de aluat, acoperind toata suprafata. Se pune tigaia la cuptor. Se coace 25-30 de minute, pana cand placintelele au crescut si s-au rumenit.

Lasă un răspuns