Minipanetone (facut la masina de paine)


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
600g faina
1 plic drojdie uscata
2 plicuri coaja de porto
2 plicuri coaja de lamaie
( sau coaja proaspata de la o lamaie si o portocala)
250 ml lapte caldut
250g unt moale
150 nuci maruntite
5 galb
125 g zahar tos
50g caise deshidratate(optional)
50g stafide
esenta de rom
un varf cutit sare
glazura ciocolata de la Dr Oetker

Mod de preparare:
Minipanetone se face in masina de facut paine.Asezam in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:
-laptele
-bucatile de unt
-coaja rasa
-sare
-galbenusurile
-nuca prajita
-stafidele inmuiate in esenta de rom
-zaharul
-fructele
-faina
-drojdia
Se planifica masina pe programul ” Dough”- framantat si dospit.
Dupa terminarea programului , aluatul se imparte in doua tavi de chec tapetate cu hartie de copt data cu putin unt, sau se pune la copt intr-o forma de panetone.
Se mai lasa la dospit 30-45 de minute apoi se da la cuptorul dinainte incalzit pentru alte 45-60 minute.
Dupa ce este copt se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forme.
Se prepara glazura dupa instructiunile de pe plic si se rastoarna deasupra panetoneului…
Se da 2 ore la rece apoi se poate taia felii.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns