Musaca de cartofi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
700-800 g carne,
7-8 cartofi medii,
o ceapa medie,
4 catei usturoi,
o cana bulion,
300 g smantana,
150 g cascaval,
3 oua,
doua linguri ulei,
o lingura cimbru uscat,
o legatura marar verde,
sare, piper.
Mod de preparare:
Dati carnea prin masina de tocat. Tocati ceapa si zdrobiti usturoiul, apoi le puneti la calit in ulei.
Apoi puneti carnea tocata.
Amestecati si lasati pana isi schimba culoarea, dupa care puneti o cana cu apa.
Lasati sa dea in clocot, apoi lasati sa fiarba vreo 10 minute, dupa care dati deoparte si lasati sa se raceasca. Dupa ce se raceste, o amestecati cu o cana de bulion, cu o lingura de cimbru, sare si piper.
Cat se raceste carnea, curatati cartofii si ii taiati rondele de 4-5 mm, apoi bateti smantana cu cele 3 oua si cu mararul tocat marunt.
Intr-o tava, puneti mai intai un strat din sosul de carne (cam o treime), peste care puneti un strat de rondele de cartofi.
Apoi puneti 1/3 din amestecul de carne, un strat din smantana (jumatate), precum si jumatate din cascavalul dat pe razatoare.
Inca un rand de cartofi, ultima treime din amestecul de carne, iar un strat de rondele de cartofi, a doua jumatate din amestecul de smantana si restul de cascaval ras. Acoperiti tava cu folie de aluminiu, o dati la cuptorul incins, la foc mediu, aprox 1 ora, apoi scoateti folia sa se rumeneasca.

Lasă un răspuns