Musaca de dovlecei cu carne de vita


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
300 g carne de vita,
500 g dovlecei,
300 g rosii,
2 albusuri,
50 g orez,
1 legatura ceapa verde,
2 linguri ulei,
patrunjel, 3 linguri iaurt degresat, cimbru, sare, condiment vegetal.
Mod de preparare:
Toci carnea si o fierbi inabusit cu putina apa, adaugi patrunjelul si ceapa tocate marunt, sare, cimbru, condiment vegetal dupa gust si mai lasi timp de 5 minute la foc. Apoi lasi amestecul sa se raceasca si adaugi albusurile batute spuma. Tai felii dovleceii si ii fierbi timp de 5 minute. Oparesti rosiile, apoi le cureti de pielita si le tai felii. Fierbi orezul in mai multa apa, apoi il scurgi bine si il amesteci cu restul de patrunjel verde. Ungi un vas termorezistent si asezi un strat de dovlecei, peste ei felii de rosii, un strat de carne, unul de orez, terminand cu felii de dovlecei peste care pui bucatile de rosii. Dai vasul la cuptor pentru 40 de minute, apoi presari patrunjel si iaurt. Serveste musacaua calda.

Lasă un răspuns