Musaca de vinete fara carne


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
4 sau 6 vinete (in functie de marime),
1 ceapa mai mare,
2 rosii curatate de pielite,
1 lingura paste de rosii,
2 oua,
100 g smantana,
putina faina.
Mod de preparare:
Coci o parte dintre vinete, le cureti, le scurgi bine de zeama, alegi semintele, iar dupa 10-15 minute le toci pe tocatorul de lemn. Inabusi in ulei ceapa tocata, peste care pui cele 2 rosii curatate si taiate bucati. Amesteci si lasi totul pe foc fara capac, pana scade sucul de rosii. Adaugi vinetele tocate si mai lasi amestecul pe foc cateva minute. Restul de vinete il tai in felii rotunde, le oparesti timp de 5-10 minute in apa clocotita cu sare, le scoti din apa si le pui pentru cateva minute sub o greutate sa se scurga. Dai vinetele prin faina si le rumenesti pe ambele parti la foc mic. Asezi intr-o cratita straturi alternative de vinete felii si vinete tocate. Adaugi o ceasca de apa in care ai dizolvat o lingura de pasta de rosii si dai la cuptor la foc moderat. Dupa 20-30 de minute, scoti cratita din cuptor si adaugi ouale batute impreuna cu smantana si cu o lingura de faina (sau cu o linguita de faina, daca cratita nu e destul de mare). Mai lasi la cuptor pana compozitia adaugata prinde o culoare aurie. Este aproape mai gustoasa facuta doar cu vinete , decat daca ar fi fost pregatita cu carne.

Lasă un răspuns