Musaca in bere neagra


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline,
1 kg carne de vitel,
2 cepe,
2 felii de bacon,
4 catei de usturoi,
2 linguri faina,
400 ml bere neagra,
350 ml supa de vita,
2 linguri de cimbru proaspat,
2 cartofi,
15 g unt pentru forma.

Mod de preparare:
Cureti, speli si tai carnea de vitel in cuburi. Cureti ceapa si o tai solzisori. Tai baconul in fasii subtiri. Incingi intr-o craticioara o lingura de ulei si o rumenesti carnea. Cand este gata, o scoti intr-o farfurie, adaugi uleiul ramas si calesti ceapa si baconul la foc mic, pentru 10 minute, amestecand din cand in cand. Pui usturoiul maruntit si mai lasi pe foc 1 minut.
Adaugi din nou bucatile de carne in craticioara, presari faina si lasi la foc mic 1 minut, apoi torni treptat berea, amestecand. Pui si supa, maresti intensitatea focului si lasi sa fiarba. Presari cimbrul, sare si condimente dupa gust si fierbi la foc mic, pana cand carnea se inmoaie.
Preincalzesti cuptorul. Ungi o cratita cu unt, torni amestecul de carne si acoperi cu felii subtiri de cartofi, unse cu ulei de masline si presarate cu sare. Introduci in cuptor pentru circa 30-40 de minute sau pana cand cartofii devin aurii.

Lasă un răspuns