Muschi file de porc glazurat cu portocala si garnitura de cartofi dulci, ceapa, morcovi si mere


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 1/2 cana suc concentrat de portocale,
  • o lingurita miere,
  • 1/4 lingurita scortisoara,
  • 1/2 lingurita cumin macinat,
  • 1/4 lingurita boia de ardei,
  • 1 muschi file de porc (570 g),
  • o lingura ulei, 1/2 cana vin alb sec,
  • doi cartofi dulci potriviti, decojiti, taiati in bucati de 1-1,5 cm,
  • doua mere potrivite, decojite, fara samburi, taiate in bucati de 2.5 cm,
  • 1/2 lingurita sare, o lingura unt.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Intr-un castron mare se combina sucul de portocala cu mierea, cuminul, scortisoara, si boiaua. Se pune carnea de porc. Se imbiba in marinata. Se acopera si se pune la frigider, timp de 2-24 ore. Ocazional, se intoarce carnea de pe o parte pe alta.
Se incinge cuptorul la 175 grade C.
Intr-o tigaie mare pentru cuptor, se incinge uleiul, la foc mediu spre puternic. Se rumeneste carnea timp de 5 minute, pe toate partile. Se transfera pe o farfurie. Se curata tigaia.
In tigaie se pun cartofii dulci, ceapa, morcovii, merele, sarea si vinul alb. Peste legume se pune carnea. Se stropeste cu marinata. Se acopera cu o folie de aluminiu.
Se coace la cuptor timp de 40 minute.
Se pune carnea pe un tocator. Se lasa sa stea 5 minute. Se adauga untul de legume, in tigaie. Carnea se taie felii si se serveste alaturi de legume.

Lasă un răspuns