Negresa cu ciocolata si gem de zmeura


Ingrediente
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3/4 ceasca faina
  • 1/2 ceasca pulbere de cacao neindulcita
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 ceasca zahar brun
  • 3/4 ceasca de zahar alb
  • 1/2 ceasca (1 stick) unt nesarat, topit
  • o lingura extract de vanilie
  • 2 oua mari, la temperatura camerei
  • 9 linguri gem de zmeura
_ads

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 177 grade C. Cerneti faina, pudra de cacao neindulcita si sarea. Intr-un alt castron, mixati impreuna zahar brun, zahar alb si unt topit nesarat la viteza medie cca. 3 minute.

Adaugati extract de vanilie si continuati sa mixati.

Puneti si oualele unul cate unul, amestecand pana sunt bine incorporate, apoi adaugati amestecul de ingrediente uscate.

Cele 100 g de cicolata neagra, le rupeti in bucati si le amestecati in aluat cu ajutorul unei spatule.

Puneti acest aluat in tava de copt pregatita cu hartie de copt in prealabil.

Deasupra puneti cele 9 linguri de gem de zmeure.

Faceti vartejuri in aluat cu ajutorul unui pai pentru ca gemul sa patrunda in acesta.

Dati negresa la cuptor pentru 30 minute. Faceti testul cu o scobitoare.

Lasă un răspuns