Negresa


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Blatul:
350gr.Zahar
250gr.Unt
2 linguri Cacao
125ml Lapte
4 Oua
120gr.Nuca/Alune
180gr.Faina
1Praf de copt
50gr.Cacao(pt glazura)(eu am pus doua linguri cu virf)

Zaharul+untul+laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc pe foc mic amestecind continu pina se topesc.Din compozitie asta se opresc 15 linguri si se lasa la racit complect.
Se separa cele 4 oua .Cele 4 galbenusuri se adauga in copozitia complect racita unul cite unul amestecind continu pina se incorporeaza bine.
Separat se bat tare spuma cele 4 albusuri si se adauga peste compozitia cealalta,apoi se pune usor faina si nucile ,amestecind de jos in sus cu o paleta sa prinda aer compozitia.
Se toarna intr-o tava unsa si tapeta sau cu hirtie pt copt,se coace la 170° cuptorul find incalzit inprealabil deja pina se desprind usor marginile.
Glazura:
Cele 15 linguri oprite din compozitia racita se amesteca cu 50gr de cacao(circa 2 linguri pline) se scoate tava din cuptor si imediat se toarna glazura peste ea dupa care se mai poate pune alune sau cocos pestea ea sau se lasa asa simpla.
Observatie!!! e bine ca sa Nu se inlocuiasca UNT-ul cu margarina in cazul in care nu avem unt.

Lasă un răspuns