Omleta cu mult albus, spanac si sos de rosii cu ciuperci


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1/2 lingurite ulei de masline,
100 g ciuperci, taiate felii (3/4 cana),
1 cana sos de rosii sarat si piperat,
4 albusuri mari,
1 ou mare,
1/4 lingurita piper negru, 1/4 lingurita sare,
1 ceapa mica, tocata,
1/2 cana spanac fiert, tocat (140 g)
2 lingurite parmezan ras.
Preparare:
Intr-o tigaie mica de teflon se incinge 1/2 lingurita de ulei, la foc potrivit. Se pun ciupercile. Se lasa circa 4 minute, pana se moaie, amestecand o singura data. Se adauga sosul de rosii. Se lasa la foc mic, circa 5 minute. Se ia de pe foc. Se acopera.
Intr-un castron mic se bat albusurile cu oul intreg si piperul pana se omogenizeaza.
Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge restul uleiului la foc potrivit si se adauga ceapa. Se lasa pe foc inca 4 minute, se se moaie ceapa. Se adauga spanacul si sarea. Se lasa compozitia la foc, pana se patrunde. Se adauga jumatate din compozitia cu spanac la amestecul cu oua. Restul compozitiei de spanac se pastreaza intr-un vas separat.
Se unge tigaia cu putin ulei si se pune la foc potrivit.Se adauga amestecul de spanac si oua, intinzandu-se uniform pe suprafata tigaii. Se lasa circa 1 minute, pana cand oualele se ingroasa usor pe margini. Cu ajutorul unei spatule se desprinde marginea omletei de tigaie, astfel incat portiunile crude sa se scurga sub cele prajite. Se repeta operatia circa 3 minute, pana cand centrul omletei este inchegat, dar inca moale.

Se intinde restul de spanac peste jumatate din omleta si se presara cu parmezan. Se impatureste omleta astfel incat sa acopere umplutura. Se reduce flacara. Se acopera si se lasa pe foc 3-4 minute, astfel ca ouale sa fie putin moi. Se pune omleta pe o farfurie si se garniseste cu sos de ciuperci.

Lasă un răspuns