Omleta cu praz


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 oua
2-3 buc praz
100 g ciuperci din conserva
4-5 linguri smantana
o lingura unt
sare,piper,busuioc,cimbru
patrunjel verde tocat fin

Cantitatile de mai sus se pot mari sau micsora in functie de necesitate …

Mod de preparare:
Prazul curatat ,spalat se taie in felii si se fierbe cateva minute.
Ouale se bat bine cu putina sare,piper,cimbru,busuioc si se toarna intr-o tigaie unsa foarte bine cu unt incins.
Omleta cand este gata rumenita pe o parte,se ia un platou mai mare decat tigaia care se aseaza deasupra tigaii si se rastoarna omleta pe platou.Apoi, partea nerumenita se rastoarna inapoi in tigaie. Dupa ce este gata se rastoarna pe platou si se orneaza cu feliile de praz .Se toarna deasupra omletei un sos obtinut din smantana,putin unt,ciupercile tocate, patrunjel tocat fin,sare,piper,busuioc,cimbru.Se poate servi si rulata .

Sotului meu ii place sa serveasca fara sosul de smantana,asa ca pentru el adaug ciupercile si prazul inainte de a intoarce omleta si astfel va iesi o omletuta aurie si frumos rumenita.

Lasă un răspuns