Omleta cu usturoi si vinete prajite


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Ingrediente :
6 oua,
1 vanata potrivita,
4 catei de usturoi,
1/2 ardei gras rosu,
50 g unt,
200 g branzica dulce cu smantana,
sare si piper.
Mod de preparare:
Am spalat vanata, apoi am taiat-o rondele (nu am curatat-o de coaja), am asezat rondelele pe o farfurie si am presarat sare pe ele. Le-am lasat aproximativ 30 de mintue, apoi le-am scurs de apa. Am curatat usturoiul, l-am taiat rondele, iar ardeiul l-am taiat fasii.
Am uns o tava rotunda cu unt si am bagat in cuptor pana cand s-a topit untul. Am scos tava si am aranjat feliile de vinete scurse de apa, le-am bagat in cuptor, am presarat usturoiul peste ele si le-am lasat in cuptor pana s-au rumenit.
Dupa ce am prajit vinetele, am scos cateva rondele pe o farfurie, iar restul le-am lasat in tava.
Separat, intr-un bol, am spart ouale si le-am batut bine, apoi am adaugat branza dulce cu smantana si am mai batut pana compozitia s-a omogenizat . Am condimentat cu sare si piper. Am turnat compozitia de oua in tava peste vinete, iar deasupra am ornat omleta cu feliile de vinete pastrate pe farfurie, cateva fasii de ardei si rondele de usturoi.
In final am bagat tava in cuptor si am lasat-o circa 15 minute. Cand omleta a fost gata am lasat sa se raceasca putin, apoi am servit alaturi de bastonase de paine prajita si castraveciori acriti la soare.

Lasă un răspuns