Omleta spaniola


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
1 lingura ulei de masline,
1 ceapa potrivita, tocata mare,
2 catei de usturoi, tocati,
1 ardei gras verde mic, curatat de seminte, tocat,
1 rosie mica, curatata de seminte, tocata,
1 ardei gras rosu copt, curatat de seminte, tocat mare,
2 cartofi mici fierti, taiati in bucati de 1-1.5 cm,
1/2 lingurita de sare,
4 oua mari, batute usor.
Preparare:
-Intr-o tigaie mare de teflon se incing 2 lingurite de ulei, la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute. Se adauga ardeiul verde si rosia, se calesc 3 minute. Urmeaza ardeiul copt, cartofii si sarea. Se acopera si se lasa sa fiarba, 10 minute, amestecand des, pana cand se moaie legumele.Daca se lipesc de cratita, se adauga putina apa.
-Se unge o tigaie mare de teflon cu putin ulei. Se incinge la foc potrivit. Se toarna restul de ulei ramas. Se adauga ouale. Se lasa pe foc circa 1 minut, fara a amesteca, pana cand ouale incep sa se intareasca pe margini. Cu o spatula subtire, se desprinde marginea omletei si se ridica astfel incat portiunea de oua crude sa curga sub cea prajita. Se repeta operatia circa 3 minute, pana cand mijlocul omletei este inchegat, dar inca umed. Se asaza omleta pe farfurie. Se presara pe deasupra compozitia de legume, apoi se taie omleta in sferturi egale.

Lasă un răspuns