Oua benedict


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingredientele pentru doua portii oua benedict:
4 oua,
4 felii de paine sau doua chifle taiate pe jumatate,
4 felii de bacon sau pastrama,
4 lingurite de otet de vin,
100 g unt,
o lingura cu apa,
zeama de lamaie,
sare si piper.
Mod de preparare oua benedict:
– Pregatirea sosului olandez:
Intr-un bol rezistent la caldura adaugati doua galbenusuri si lingura cu apa, amestecati pana cand se omogenizeaza si apoi puneti totul la bain marie. Folositi telul si amestecati incontinuu pana cand sosul se ingroasa.
Adaugati untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca, apoi adaugati-l treptat in prima compozitie. Condimentati cu sare, piper si lamaie dupa gust.
– Carnea, painea si ouale:
Puneti doua cani mari de apa intr-o oala, adaugati oala pe foc si asteaptati ca apa sa fiarba. In acest timp prajiti feliile de carne intr-o tigaie si ungeti painea cu putin unt rece, apoi puneti-o la cuptor sau pe grill pentru 2-3 minute.
Sparge cele doua oua ramase si adaugati-le in doua boluri micute. In timp ce apa fierbe puneti otetul, putina sare si ouale. Cand albusul este intarit sunt gata. Nu asteptati mai mult de 2-3 minute deoarece este obligatoriu ca galbenusul sa ramana moale.
– Aranjarea pe farfurie
Puneti o felie de paine, apoi carnea si jumatate de ou fiert. Adaugati din abundenta sos olandez. Serviti alaturi de cateva rosii cherry sau de o salata verde.

Lasă un răspuns