Oua coapte in cupe de rosii


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
6 rosii mari,
6 oua mari,
1 1/2 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
300 g spanac, curatat,
1 lingura ulei de masline,
1/4 cana ceapa, tocata fin, 300 g ciuperci, tocate fin,
1/3 cana pesmet proaspat, 2 linguri parmezan, ras.
Mod de preparare:
1.Fiecarei rosii i se taie un capac gros de 5 mm, i se scot miezul si semintele si se sareaza pe dinauntru cu 1 lingurita de sare. Se asaza cu fundul in sus la scurs pe un servet de hartie.
2. Intre timp se spala spanacul, fara a se zvanta. Se pune intr-o tigaie, se acopera si se tine 1-2 minute la foc potrivit, pana se moaie.
3. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge o tava cu dimensiunile de 30 x 20 x 3 cm cu putin ulei. Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul la foc potrivit. Se pune ceapa si se caleste 3 minute. Se adauga ciupercile si se calesc 5 minute, pana se usuca. Se adauga spanacul, pesmetul, branza, restul de sare si piperul.
4. Se sterge fiecare rosie cu un servetel si se umple cu compozitia cu spanac. Se aranjeaza in tava de cuptor. Se sparge cate un ou si se pune in fiecare rosie. Se acopera cu folie de aluminiu. Se coc 20-25 de minute, pana cand ouale sunt inchegate.

Lasă un răspuns