Oua de Paste


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
foitele de la 1 kg de ceapa rosie,
500 ml apa,
5 oua,
2 linguri de otet,
un praf de sare.
Preparare:
Inainte cu vreo 12 ore de vopsitul oualelor, desfaci de pe fiecare ceapa foitele uscate, le pui intr-un vas negru teflonat (astfel nu colorezi vasul) si le lasi la frigider pana spre seara. Oualele trebuie spalate usor cu un burete imbibat in detergent, pentru a le degresa. Pui vasul cu foile de ceapa pe ochiul mic de la aragaz, adaugi doua linguri de otet si un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba, adaugi rand pe rand, oualele. Le lasi sa fiarba timp de 20-25 de minute sau pana cand vei obtine nuanta dorita.
La inceput vor fi mai rosiatice insa, la final, vor fi rosu inchis. Daca le lasi in apa in care au fiert, pana se racesc, vei obtine o culoare mult mai intensa.
Scoti oualele pe un prosop de hartie si le lasi sa se racoreasca, apoi le ungi pe toata suprafata cu ulei pentru a capata luciu. Daca doresti sa mai vopsesti si alte oua, folosesti aceleasi foite doar ca mai adaugi apa cat sa le acopere. Pentru a obtine oua galbene sau portocalii, pui foite de ceapa galbena.

Lasă un răspuns