Oua puisor


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
8-10 oua,
3 ficatei de pasare,
300 g maioneza,
50 g unt,
piper,
1 lingura de zahar,
1 kg salata a la russe,
piper boabe, sare.
Mod de preparare:
Alegi oua mai mari, le fierbi timp de 8-10 minute, le lasi in apa rece, apoi le cureti de coaja. In partea mai groasa a fiecarui ou, tai cate un capac, in asa fel incat acesta sa stea usor aplecat spre fata. Prin aceeasi taietura, scoti galbenusurile si, in locul lor, pui cuburi mici de ficat calit in unt. Pasezi galbenusurile, pui jumatate din cantitate deoparte, iar partea ramasa o combini cu unt. Cu un cutit foarte fin, scoti varful fiecarui ou si cu aceeasi pasta din galbenus, formezi o prelungire ce va imita capul si gatul fiecarui puisor. Cu aceeasi pasta, modelezi aripioarele si codita fiecarui pui. Colorezi maioneza cu putin zahar ars si, folosind un dispozitiv special, imbraci fiecare ou. Presari pe deasupra cate putin galbenus. Ochii ii formezi din boabe de piper, iar ciocul din fasii inguste de alune. Asezi ouale puisori pe platou, peste un strat de salata a la rusee, de preferat.

Lasă un răspuns