Oua umplute si oameni de zapada


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:


Timp de preparare:
1 h 30 min (complexitate medie)

Ingrediente:
-25 oua fierte
-maioneza (galbenuse, mustar, ulei)
-1 pate de ficat de pui
-condimente (vegeta, sare, piper)
-patrunjel
-smântâna
-ardei gras (sau gogosar murat)
-morcov fiert
-piper boabe
-branza telemea
-margarina (sau unt)

Mod de preparare:
1.Se pregatesc ingredientele
2.Se face maioneza: se pun 3 galbenuse si o lingura de mustar. Se pune ulei treptat, pâna se leaga maioneza

3.Pentru oamenii de zapada (eu am facut 4) se taie baza oualor si se scoate galbenusul cu o lingurita si cu grija sa nu se rupa albusul

4.Celelalte oua se taie in jumatati, cu un cutit ondulat sau simplu, daca nu aveti ondulat

5.Galbenusele de la jumatati se pun împreuna cu galbenusele de la oamenii de zapada. Se piseaza cu furculita. Se adauga pateul si 2/3 din maioneza. Se framânta si se adauga patrunjel tocat si condimente dupa gust

-Jumatate din maioneza ramasa se amesteca cu o lingura de smântâna. Se face un pat din acest amestec pe farfurie

6.Amestecul pentru umplut se pune intr-o pompa si se umplu ouale pentru oamenii de zapada

7.Se prepara o pasta din branza, margarina si putina smântâna. Din aceasta pasta se fac capurile oamenilor de zapada

8.Dintr-o bucata cu un diametru mai mic si o bucata cu un diametru mai mare de morcov fiert se face palaria cu ajutorul unei scobitori. Pe patul de mainoeza cu smantâna se aseaza ouale pentru oamenii de zapada, umplute, se pune capul din pasta de branza si se infige scobitoarea cu palaria. Din morcov se face nasul, iar boabe de piper vor fi ochii si nasturii omuletului (pentru a nu se crapa oul, intepati-l cu o scobitoare înainte de a pune nasturii)

9.Asezati jumatatile de ou in jurul oamenilor de zapada. Se umplu si jumatatile cu pompa

10.Se taie ardeiul in cubulete mici. Se pune un cubulet pe fiecare jumatate de ou. Maioneza ramasa se pune in pompa. Se orneaza ouale.

Lasă un răspuns