Paine cu banane


Ingrediente
  • 1 1/4 ceasca faina
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 3 lingurite ulei de masline
  • un ou mare si doua albusuri de ou mare, batute
  • 3 banane mari, coapte bine
  • o cana fulgi de ovaz
_ads

Mod de preparare:

Intr-un castron combinati faina, zahar, sare, bicarbonat de sodiu si praful de copt. Adaugati ulei de masline si oua si bateti bine pana la omogenizare.

Intr-un castron mai mic, pisati bananele cu o furculita pana obtineti un piure, apoi adaugati la celelalte ingrediente si omogenizati. Adaugati fulgi de ovaz si bateti pana sunt foarte bine combinate.

Turnati amestecul intr-o forma pregatita in prealabil si dati la cuptorul preincalzit la 176 grade C si coaceti timp de 45 de minute.

Dupa ce scoateti painea de la cuptor o dati pe un raft sa se raceasca inainte de a servi.

*Nota: Dupa amestecarea tuturor ingredientelor, mai putin bananele, o sa vi se para ca aluatul nu este umed, insa rezultatul o sa il vedeti la final.

Chiar daca nu am folosit nucsoara sau scortisoara painea a iesit foarte gustoasa.

Lasă un răspuns