Paine de Craciun cu coacaze si stafide


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Paine de Craciun cu coacaze si stafide
Ingrediente:
1 cana stafide,
1 / 2 cana coacaze,
coaja rasa de la o lamaie si o portocala (~ 1/2 ceasca),
1 / 4 ceasca lichior de migdale lichior (rom sau coniac),
1 / 3 ceasca de zahar,
2 oua,
1 / 2 cana ulei vegetal,
2 1 / 2 cani faina,
1 / 2 lingurita de sare,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
1 lingura praf de copt,
1 cana zahar brun,
1 lingurita nucsoara,
1 cana de lapte.
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 325 grade Celsius. Puneti stafidele, coacazele si lichiorul intr-un bol mic. Adaugati zaharul si amestecati. Lasati sa stea cel putin 30 de minute.
Puneti oua si ulei intr-un castron si amestecati pana obtineti o compozitie cremoasa. Adauga restul de ingrediente si se amestecati pana la omogenizare. Adaugati amestecul de stafide si lichide amestecand bine.
Turnati aluatul in forme. Coaceti 1 ora si 15 minute. Dupa ce se coace scoateti painea din forme si dati la racit pe un raft inainte de o consuma.

Lasă un răspuns