Paine cu faina de grau, stafide si caise


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
55 g caise uscate,
55 g stafide,
2 cani faina de grau,
1 / 4 ceasca zahar,
1 / 4 lingurita sare,
1 / 2 lingurita nucsoara,
3 / 4 cana lapte,
1 ou, batut,
1 / 4 ceasca (1 / 2 stick) unt,
1 lingurita bicarbonat de sodiu,
2 lingurite praf de copt,
1 lingurita fulgi ovaz (optional).
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 176 ° Celsius.
Taiati caisele pe jumatate si inmuiati-le in lapte timp de 4 ore.
Puneti faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si nucsoara intr-un castron si untul taiat in felii.
Adaugati zahar si stafide. Faceti o groapa in centur si turnati oul batut, laptele si caisele.
Amestecati bine pentru a face un aluat moale.
Puneti amestecul intr-o tigaie unsa, deasupra presarati fulgi de ovaz si dati la copt timp de 35 minute.

Lasă un răspuns