Painisoare umplute cu carne de miel


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru painisoare:
300 g faina,
100 g unt,
30 g drojdie,
200-250 g ml lapte,
2 galbenusuri,
sare, putin zahar.
Ingrediente pentru umplututra:
750 g pulpa de miel,
200 g maioneza,
5 catei de usturoi,
1 fir de ceapa verde,
piper, sare dupa gust,
1 salata verde.
Mod de preparare:
Am dizolvat drojdia in laptele caldut, am pus zahar, sare, un galbenus si am amestecat bine. Am pus si faina si am framantat. Am adaugat untul incalzit, am continuat sa framant pana la incorporarea untului. Am acoperit cu un servet si am lasat la dospit pana ce coca isi mareste volumul de 2 ori. Aluatul dospit l-am impartit in bucati egale, de marimea unui ou. Le-am modelat pe o planseta unsa cu ulei, dandu-le o forma rotunda. Am pregatit o tava unsa cu ulei, am asezat painisoarele in tava, le-am lasat sa creasca, le-am uns deasupra cu galbenus diluat cu putina apa. Am copt painisoarele la foc potrivit, 15 minute. Dupa coacere si racire, le-am taiat la un capacel, am scos miezul cu ajutorul unei lingurite si le-am uplut cu compozitia de carne de miel pe care am pregatit-o in felul urmator: am condimentat carnea si am pus-o intr-o tava cu putin ulei si putina apa si am dat-o la cuptor. Dupa frigere, am lasat-o la racit, apoi am taiat carnea julien, am amestecat-o cu maioneza, usturoiul pisat, ceapa verde taiata marunt si cu piperul. Cu aceasta compozitie am umplut painisoarele scobite si le-am pus capacelele. Am asezat painisoarele scobite pe platou, pe frunze de salata verde sau pe rondele din codite de ceapa verde.

Lasă un răspuns