Palarioare cu mere


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Aluat:
400 gr faina
240 gr unt
2 oua
100 gr zahar
1 zahar vanilat
Umplutura:
3 mere
1 zahar vanilat
3 linguri zahar
2 linguri pesmet
scortisoara
Pentru uns:
1 ou
1 lingura de lapte
Mod de preparare:
Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se curata merele si se taie cubulete. Se pun la calit, adaugand zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Dupa ce se inmoaie merele, se adauga pesmetul si se lasa la racit.
Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde, de diametru aproximativ 10 cm. Se pun cate 2 lingurite de mere in mijlocul unei forme si se acopera cu alta forma. Se preseaza bine si se apasa marginile cu o furculita.
Se decupeaza apoi diferite forme de flori, se modeleaza fundite, panglici … fiecare dupa imaginatie si ustensile :) Eu am avut o forma micuta de floare, am delimitat petalele cu o scobitoare si am asezat in mijloc un cubulet de rahat.
Se aseaza palarioarele in tava pe hartie de copt, se ung cu oul batut la care s-a adaugat o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20-25 de minute, in functie de cuptor, pana se rumenesc.
Din cantitatea asta de aluat ies 8 bucati.

Lasă un răspuns