Pandispan


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
6 oua,
130 g zahar,
120 g faina,
50 g unt.
Mod de preparare:
Amestecati intr-un bol ouale cu zaharul si bateti foarte bine timp de 20 minute.
Atunci cand bateti, incercati sa introduceti cea mai mare cantitate posibila de aer, conditie indispensabila pentru acest tip de pandispan.
Pentru a realiza mai bine baterea, cufundati intr-un ibric cu apa calda cateva clipe, pentru a-l incalzi putin si pentru ca ouale sa se poata lega mai bine cu zaharul. Repetati operatiunea pana obtineti o temperatura buna, care sa nu depaseasca 45 grade C.
Odata amestecate bine, adaugati faina cernuta in prealabil.
Turnati amestecul in forma unsa in prealabil cu unt si tapetata cu multa faina. Dati la cutor pentru aprox 180 grade C timp de 20 minute. In cazul in care suprafata pandispanului se rumeneste prea mult, protejati cu stanion si lasati sa se coaca in continuare.
Dupa ce scoateti de la cuptor pandispanul, il scoateti repede din forma si il dati la racit.
Este foarte important sa nu deschideti usa cuptorului in primele 15 minute, altfel pandispanul se va dezumfla datorita scaderii temperaturii.

Lasă un răspuns