Panna cotta layers


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

375 ml frisca lichida naturala
150 ml lapte
3 lingurite zahar
15 g gelatina
esenta de vanilie
20 g cacao neagra
1 lingura cafea solubila

Fiecare start il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.

Pentru stratul cu cacao, vom amesteca cacaoa cu zaharul, „desfacem” cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.

Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

Pentru stratul de cafea procedam intocmai ca la stratul de cacao.

Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Se portioneaza dupa dorinta.

Lasă un răspuns