Pasca cu branza dulce si stafide


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pasca cu branza dulce si stafide:
350 g faina,
3 albusuri spuma (daca vreti puteti pune si doua galbenusuri si unul pastrati pentru uns deasupra),
1/2 cana zahar pudra,
8 linguri ulei de framantat la final,
o cana lapte,
putina sare,
10 g drojdie.
Pentru umplutura:
500 g branza dulce,
o mana de stafide,
esenta de vanilie,
zahar vaniliat,
3 oua.
Mod de preparare pasca cu branza dulce si stafide:
Laptele putin caldut, zaharul, sarea si drojdia le dizolvati, dupa care adaugati faina in ploaie si framantati pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie mai adaugati putina.
Dupa ce ati framantat, adaugati treptat uleiul, apoi albusurile spuma, daca doriti puteti pune si unu sau doua galbenusi, daca doriti ca pasca sa aiba putina culoare galbena puteti adauga optional si un galbenus de ou.
Framantati 10-15 min si puneti aluatul la crescut 45 min. Intre timp pregatiti crema de branza.
Amestecati branza cu zaharul, ouale, stafidele, le puneti in lapte caldut ca sa se umfle si sa fie mai gustoase dupa care le adaugati in crema de branza. Adaugati zaharul vaniliat si esenta de rom.
Asamblati pasca astfel:
Intindeti o foaie pe care o puneti de jur imprejur si pe fundul unei forme rotunde deja unse si tapetata cu faina.
Puneti compozitia peste foaie iar din restul de aluat ramas impartiti in 4 si faceti fasi pe care le inpletiti. Una o puneti pe marginea formei, iar cealalta o taiati in doua si o puneti in forma de cruce.

Lasă un răspuns