Pasca festiva


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru blat:
100 g unt,
400 g biscuiti de ovaz fara crema.
Ingrediente pentru umplutura:
500 g crema de branza,
500 g crema de mascarpone,
175 g zahar,
4 oua,
50 g faina,
50 g gris,
2 lingurite de zahar vanilat,
1 lingura coaja rasa de lamaie,
2 linguri zeama de lamaie,
150 g stafide inmuiate in rom.
Ingrediente pentru glazura:
400 g ciocolata alba sau neagra de menaj.
Preparare blat:
Doua treimi din biscuiti ii sfarami pentru a obtine un pesmet fin. Untul topit il amesteci cu acest pesmet pana obtii o pasta omogena. Ungi cu unt o tava mai mare de chec, dupa care o tapetezi cu un strat din amestecul de unt si pesmet, strat care trebuie sa fie egal peste tot. Dai tava la frigider.
Preparare umplutura:
Pui intr-un castron crema de branza si zaharul, amestecand pana ce acesta se dizolva, apoi adaugi pe rand oualele batute putin.
Compozitia o amesteci bine dupa fiecare ou. In continuare pui crema mascarpone, faina, grisul, zaharul vanilat, stafidele inmuiate in rom, sucul si coaja de lamaie. Compozitia omogenizata o torni in tava scoasa din frigider in felul urmator: torni peste foaia de biscuiti putina compozitie, asezi un strat de biscuiti din cei ramasi de la blat, peste biscuiti torni iar compozitie, apoi iar biscuiti. Pasca o coci la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, o lasi in cuptor inca o ora, cu usa cuptorului deschisa. Prajitura o scoti din cuptor si o rastorni pe un platou. Decorezi cu ciocolata alba sau neagra si o tai felii numai dupa ce ciocolata s-a incalzit.

Lasă un răspuns