Pasca italiana


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente pentru aluat:
1 ou,
1 lingura zahar,
1 lingura ulei,
10 linguri vin alb,
faina cat cuprinde.
Ingrediente pentru crema:
500 g branza dulce de vaci,
10 linguri zahar,
5 linguri faina,
coaja de la o lamaie,
1 praf de copt,
5 oua,
1 ou pentru uns.
Mod de preparare aluat:
Amesteci toate ingredientele si framanti bine pana obtii un aluat molcut si lucios, pe care il dai la frigider.
Mod de preparare crema:
Bati albusurile spuma cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile le amesteci cu zaharul ramas pana devine o crema spumoasa. Peste galbenusuri pui branza, coaja rasa de lamaie si praful de copt. Crema o adaugi peste albusuri, amestecand de jos in sus cu lingura de lemn. La sfarsit, pui faina si putina sare. Din aluat faci o foaie subtire, mult mai mare decat tava in care pui pasca. Cu foaia de aluat imbraci tava unsa cu unt, marginile foii de aluat trebuind sa iasa in afara. Pui crema, iar deasupra acoperi cu marginile foii. Ungi cu ou batut si dai pasca la cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute. Ca sa fii sigura ca s-a copt, faci proba cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt pasca, scoti tava, o lasi sa se raceasca, apoi o pui pe un platou si o tai felii. Cine doreste poate sa presare zahar pudra pe deasupra.

Lasă un răspuns