Pasca sarata


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Blat:

400 g faina
4 linguri ulei
2 oua
1 lingurita rasa sare
1 plic drojdie uscata-7g
250 ml lapte caldut

Umplutura:
600 g branza( eu am avut cas de oaie si branza de vaci)
4 oua
sare
piper
marar verde

2 galbenusuri
2 linguri lapte( pentru uns)

Mod de preparare:
Se face aluatul din toate ingredientele pentru blat , se framanta bine si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.
Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.
Dupa ce aluatul a dospit,se rupe din el o bucata si se lasa deoparte.
O tava de tarta se unge cu unt si se tapeteaza cu faina apoi adaugam aluatul pe care il intepam din loc in loc cu furculita.Deasupra lui adaugam compozitia de branza.
Din aluatul ramas ( pus deoparte) facem doua …snururi pe care le impletim in doua si le punem pe marginea tavii deasupra branzei.
Cele doua galbenusuri se amesteca bine cu laptele si se unde deasupra toata pasca.
Se da tava la cuptorul dinainte incalzit si se lasa sa se coaca bine pina se rumeneste frumos, deasupra.

sursa:sidyskitchen .blogspot .com

Lasă un răspuns