Paste cu creveti si rosii cherry


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 200 g peste orecchiette sau scoici,
  • doua linguri ulei de masline,
  • 450 g creveti potriviti, curatati,
  • 3 catei de usturoi, totcati fin,
  • 4 fileuri de ansoa, plante, din conserva,
  • 1/2 lingurita boia de ardei iuti,
  • 4 cani rosii cherry, taiate in jumatati,
  • 3 linguri frunze de oregano, proaspat sau o lingura oregano uscat, faramitat,
  • 1/2 cana masline verzi, fara samburi,
  • doua linguri capere, scurse,
  • 1/4 lingurita piper negru.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Intr-o oala mare cu apa putin sarata, clocotita, se fierb pastele pana se inmoaie, urmand instructiunile de pe ambalaj. Intre timp, intr-o tigaie mare de teflon, se incinge o lingura de ulei, la foc mediu spre puternic. Se adauga crevetii si o treime din usturoi. Se calesc 2-3 minute, pana cand crevetii devin roz si se curbeaza. Se transfera pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se incinge restul de ulei (o lingura).
Se adauga restul de usturoi, fileurile de ansoa si boiaua de ardei. Se calesc 30 de secunde, pana se inmoaie usturoiul.
Se adauga rosiile si oregano. Se calesc 3-4 minute, pana se inmoaie rosiile.
Se adauga crevetii, maslinele si caperele.
Se scurg pastele. Se adauga la amestecul cu creveti si rosii. Se pipereaza.

Lasă un răspuns