Pastrav in sos de sofran si rodie


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
3 pastravi,
1 rodie,
1 legatura patrunjel,
1 pahar de vin alb,
ulei de masline,
coriandru,
busuioc, lamaie.
Ingrediente pentru sosul de sofran:
supa de carne,
1 lingura de faina,
1 ceasca de smantana,
1 ceasca suc de rodie amestecat cu vin alb,
sofran.
Ingrediente pentru sosul de rodie:
seminte de rodie,
1 ceapa rosie,
2 catei de usturoi,
verdeturi de Provence,
coriandru,
ulei de masline.
Mod de preparare:
Speli foarte bine pestele curatat, apoi il scurgi sau il stergi si faci cateva incizii pe fiecare parte. Inciziile au atat rolul de a permite un contact mai profund al marinatei, cat si rol decorativ.
Ungi o folie de stanion cu putin ulei de masline si asezi pestele pe mijloc. Este foarte important sa ungi folia, pentru ca astfel nu se va lipi pestele de ea. Sarezi si piperezi dupa gust, atat pe interior, cat si pe exterior. Apoi umpli burta pestelui cu o felie groasa de lamaie, cateva frunze de patrunjel si boabe de coriandru.
Stropesti pestele cu suc proaspat de rodie amestecat cu vin alb. Impachetezi pastravul, adunand marginile foliei de staniol deasupra pestelui.
Lasi la frigider timp de 2 ore, apoi coci la 180 de grade, aproximativ 30 de minute.
Mod de preparare sos sofran:
Dizolvi o lingura de faina in smantana si o adaugi peste supa de carne. Amesteci continuu, la foc mic, pana se ingroasa putin. Adaugi in acest sos sucul de rodie amestecat cu vin alb si amesteci pana se incorporeaza bine. Adaugi un varf de lingurita de sofran. Amesteci sofranul pana cand sosul devine galben.
Mod de prepare sos rodie:
Calesti ceapa tocata fin in foarte putin ulei de masline. Adaugi si usturoiul tocat fin. Apoi adaugi putina apa calda si un pic de suc de rodie. Presari putina sare si piper. Fierbi amestecul pana cand scade si ajunge usor siropos. Opresti focul, adaugi verdeturile de Provence, coriandrul si semintele de rodie.
Finalizare:
Pe un platou, ornezi cu sos de sofran si de rodie si asezi pastravii, adaugi intre ei felii de lamaie, decorezi cu sosul de sofran si rodie, apoi cu frunze de rozmarin. Servesti pestele alaturi de un pahar de vin alb.

Lasă un răspuns