Pastrav rumenit cu cartofi


Ingrediente
_ads

Mod de preparare:

Ingrediente:
700 g cartofi curatati, taiati in sfrturi,
1 lingura ulei de masline,
4 pastravi mici (a cate 300 g), curatati,
1 portocala, taiata in 16 felii,
1 lamaie, taiata in 16 felii,
1/4 cana suc de portocale,
1 castravete, curatat, 150 g iaurt degresat,
2 linguri menta proaspata, tocata,
100 g untisor, spalat si curatat, crengute de tarhon.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o cratita mare, se pun cartofii cu apa cat sa-i acopere si se dau in clocot. Se reduce flacara si se fierb 5 minute. Se scurg de apa si se pun din nou in cratita. Se stropesc cu ulei de masline. Se pun intr-o tava de cuptor. Se coc 25 de minute, intorcandu-se, pana se inmoaie.
Pastravul se freaca cu tarhon, sare si piper pe interior si pe exterior. Se taie 4 patrate (30 x 30 cm) de folie. Se impart jumatate din feliile de fructe pe folii.
Peste fructe se aeaza pastravii. Deasupra se pun restul feliilor de fructe. Se stropesc cu suc de portocale.
Se impacheteaza pestele in folie. Se pun pachetele in alta tava. Se coc 20 de minute. Se rade castravetele. Se amesteca cu iaurt si menta.
Se aranjeaza pestele si cartofii pe farfurii. Se orneaza cu untisor, felii de fructe si sos de castraveti.

Lasă un răspuns