Penne cu sos de rosii si vinete la gratar


Ingrediente
  • Ingrediente:
  • 450 g vinete, taiate pe lung in felii groase de 2 cm,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 2 1/2 linguri ulei de masline,
  • 4 catei de usturoi, tocati fin,
  • 700 g rosii prunisoara coapte, curatate de seminte, tocate mari,
  • 1 lingurita oregano proaspat, tocata sau 1/2 lingurita oregano uscat, faramitat,
  • doua lingurite otet balsamic,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • 200 g paste penne,
  • 1/4 cana branza parmezan, rasa.
  • Mod de preparare reteta:
_ads

Mod de preparare:

Se presara feliile de vinete cu 1/4 lingurita de sare. Se lasa 30 minute pentru a-si lasa apa. Intre timp, intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul, la foc potrivit spre mic. Se adauga usturoiul. Se caleste un minut, amestecand.
In tigaie, se adauga rosiile, oregano si restul de 1/4 lingurita de sare. Se mareste flacara la potrivit. Rosiile se prajesc 6 minute, pana se inmoaie. Se adauga otetul si zaharul. Se mai lasa pe foc 30 de secunde.
Se incinge gratarul sau rotisorul. Se calesc vinetele, apoi se zvanta. Se ung pe ambele parti cu 1/2 lingura ulei de masline.
Se rumenesc vinetele pe gratar sau la rotisor, cate 5 minute pe fiecare parte, pana cand pe felii apar urmele gratarului sau pana cand s-au inmuiat. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp, intr-o oala mare cu apa putin sarata, clocotita, se fierb pastele penne pana se inmoaie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg. Se amesteca cu rosiile prajite. Se toaca mare feliile de vinete. Se adauga in amestecul cu paste. Se presara parmean. Se serveste compozitia fierbinte sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns